Prijs 6.00 Euro €
Categorie Vaderland
gepubliceerd datum 21/07/2018
Bekeken 302
Land Netherlands


gebeurtenissen tussen mei 1945 en herfst 1946 toen de Amsterdamse bevolking, na 5 jaar Duitse overheersing, langzamerhand weer in normaler doen was geraakt.
Er worden twee stellingen geponeerd: 1. door de Duitse bezetting is een niet te stuiten ontwikkeling in gang gezet waaruit blijvende sociale, politieke en economische vernieuwingen zijn voortgesproten en


2. er is slechts sprake van herstel van de vooroorlogse orde. In vier hoofdstukken wordt de strijd geschetst om de macht en de moraal in Amsterdam.


Na een beeld over het interbellum wordt een overzicht gegeven van de oorlogsjaren, in het bijzonder de hongerwinter waarbij de Amsterdammers om te overleven heersende waarden en normen overboord zetten. Na een beschrijving over het herstel van gezag en orde wordt een schets gegeven van de naoorlogse losbandigheid, zedeloosheid en jeugdverwildering, en de daarmee gepaard gaande moraliseringscampagnes.


Uitgebreide aantekeningen, bronvermeldingen, literatuur en een register besluiten deze doorwrochte studie. Een aantal historische foto's geven het boek extra cachet.


vak 9
x
hardcover in prima staat


Naam: Jose


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen


   
  verkoper:


  Jose

  Lokatie: dordrecht - Netherlands


  Generated in 0.055272102355957 ms